Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρυζόγαλο. Μια γεύση που οι περισσότεροι έχουμε από παιδιά, μια γεύση καθαρά σπιτική, μια γεύση νοσταλγίας...
Υλικά (για 7-8 μερίδες)
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ρύζι γλασσέ
1 κλωναράκι βανίλια κομμένο στην μέση ή μια βανίλια σκόνη
7-8 φράουλες
Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός την κανέλα και τις φράουλες σε μια κατσαρόλα.Αφηνουμε το γάλα να πάρει μια βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά ούτως ώστε να μην κοχλάζει το γάλα αλλά να σιγοβράζει. Ανακατεύουμε καλά σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το ρύζι. Αφήνουμε να δέσουν όλα τα υλικά για 30'. Κατόπιν σερβίρουμε αφου αφαιρέσουμε το κλωναράκι κανέλας σε ατομικά μπολ. Ψιλοκόβουμε από επάνω τις φράουλες και πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου