Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία κλασσική συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Ένα "μαμαδίστικο" φαγητό που συναρπάζει μικρούς και μεγαλους και δεν είναι άλλο από τα αγαπημένα μας γεμιστά. Ειδικά τώρα που πλησιάζει ο καιρός για να έχουμε την συγκομιδή των πρώτων φρέσκων πιπεριών αυτή η συνταγή σίγουρα προστίθεται στο μενού μας. Εμείς θα σας δώσουμε μια "μικρή" παραλλαγή για να την δοκιμάσετε.
Υλικά για την γέμιση (συνταγή για 10 γεμιστά)
1 κούπα ρύζι γλασσέ
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο κομμένο
2 κ.σ. άνηθο φρέσκο κομμένο
3 κ.σ. φρέσκια σάλτσα ντομάτα
Συνταγή
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά και προσθέτουμε (εκτός από τον άνηθο και τον δυόσμο) ώστε να πετύχουμε το κατάλληλο τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι ώστε να τσιγαριστεί και αυτό μαζί με τα λαχανικά. Ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Κρατάμε τελευταίο τον άνηθο και τον δυόσμο ούτως ώστε να μην χάσουν το άρωμά τους και το χρώμα τους. Τέλος προσθέτουμε 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση μας μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Η γέμιση μας θα κρατάει λίγο αλλά μην ανησυχείτε καθώς είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και τα τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερόνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1' και 15'.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου