Επανερχόμαστε έπειτα από αρκετό καιρό λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων με μια συνταγή η οποία κατά πολλούς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Αναρωτιόμαστε πολλοί πόση ώρα ψήσιμο χρειάζονται το χταπόδι, το καλαμάρι και το θράψαλο ούτως ώστε να παραμείνουν μαλακά και παράλληλα να κρατήσουν την εξαιρετική γεύση τους. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να σας δώσουμε τις συμβουλές μας και δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την συνταγή.Να τονίσουμε πως θα μιλήσουμε για ψήσιμο είτε στα κάρβουνα είτε στο γκριλ της κουζίνας μας και θα σας παραθέσουμε τους χρόνους ψησίματος ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
Υλικά
2 πλοκάμια χταποδιού 400 γρ. περίπου το καθένα
1 καλαμάρι και 1 θράψαλο 400-500 γρ. το καθένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Εκτέλεση
Αλείφουμε τα πλοκάμια, το καλαμάρι και το θράψαλο με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερόνουμε. Τα τοποθετούμε στην σχάρα και ψήνουμε χωρίς να τα γυρίζουμε πολλές φορές. Τα πλοκάμια τα γυρίζουμε στα 15' και το καλαμαρι με το θράψαλο στα 10' για ψήσιμο στα κάρβουνα. Αντίστοιχα στο γκριλ τα γυρίζουμε στα 30' και στα 20'. Μόλις ψηθούν τεμαχίζουμε σε ίσα κομμάτια τα πλοκάμια και σε ίσες ροδέλες το καλαμάρι και το θράψαλο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο ανακατεμένο με λεμόνι.
Οι χρόνοι ψησίματος στην σχάρα και στο γκριλ:
Σχάρα Γκριλ
30' Χταπόδι 60'
20' Καλαμάρι 40'
20' Θράψαλο 40'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου