Ποιος δεν έχει φάει πεϊνιρλί και δεν θέλει να ξαναφάει? Το παραδοσιακό πεϊνιρλί που γίνεται στον ξυλόφουρνο με μόνα του συστατικά την ζύμη και το κασέρι που λιώνει. Βέβαια όπως όλες οι συνταγές έχουν άπειρες παραλλαγές οι οποίες προέρχονται κυρίως από την φαντασία των δημιουργών τους έτσι και αυτή έχει την δική της. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια από τις άπειρες παραλλαγές και ελπίζουμε να αποσπάσουμε τα θετικά σας σχόλια.
Υλικά για την ζύμη
1 και 1/3 φλυτζάνι νερό
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση
250 γρ. κασέρι Gouda τριμμένο
100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κύβους
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml γάλα
1 αυγό
1 κ.γ ρίγανη
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κασέρι, την γαλοπούλα, το γιαούρτι, το γάλα, και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να αρχίσει την δράση της η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε για 7-8 λεπτά ούτως ώστε να χαθεί όλο το αλεύρι από το μπολ και να μην σκίζει η ζύμη. Μόλις τελειώσουμε μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα άλλο μπολ αφού πρώτα το αλείψουμε με το ένα κουταλάκι λάδι. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 και 1/2 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη την χωρίζουμε με ένα μαχαιράκι σε 6 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι σε κάθε μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας μέχρι να γίνει μια λεπτή στρώση. Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης την γέμιση και τυλίγουμε από την μία και από την άλλη πλευρά ρολάκια μέχρι να φτάσουμε στην γέμιση. Έπειτα ενώνουμε τις άκρες για να σχηματιστεί το πεϊνιρλί. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές και τους κύβους ντομάτας. Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου