Ίσως μαγειρέψαμε αρκετό χταπόδι την Καθαρά Δευτέρα και κάπου σε κάποιο ταπεράκι το κρατήσαμε στο ψυγείο μας.Τι πιο απλό λοιπόν από το να φτιάξουμε ένα λαχταριστό σάντουιτς...Η επιλογή των υλικών που θα συνοδέψουν το κυρίως υλικό που είναι το χταπόδι είναι τελείως υποκειμενική καθώς ο καθένας από εμάς προτιμά το σάντουιτς του με διαφορετικά υλικά.Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με γαρίδες ή καλαμαράκια σε περίπτωση που δεν προτιμήσατε το χταπόδι.
Υλικά
1 φρεσκοψημένο μπακετάκι ή
λαγάνα από την Κ. Δευτέρα
100 gr χταπόδι ξυδάτο
5 αγγουράκια πίκλες
50 gr πικάντικη σαλάτα (λάχανο - μαρούλι - πιπεριά Φλωρίνης - σέλινο - μαϊντανό)
10 gr ελαιόλαδο
1 κλωναράκι άνηθο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το μπακετάκι και βρέχουμε το εσωτερικό με το ελαιόλαδο. (Αν έχουμε λαγάνα από την Καθαρά Δευτέρα τότε την περνάμε πρώτα από την τοστιέρα για να της δώσουμε την ξεροψημένη φρεσκάδα). Τοποθετούμε τα κομμάτια του χταποδιού,την πικάντικη σαλάτα και τα αγγουράκια πίκλες αφού τα έχουμε κόψει πρώτα σε ροδέλες. Αλατοπιπερόνουμε και απολαμβάνουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε και για λίγα λεπτά από την τοστιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου