Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε και εισήλθαμε πλέον στην Σαρακοστή.Το blog μας θα σας παρουσιάσει αρκετές νηστίσιμες συνταγές ούτως ώστε να μην ξεμείνετε από νόστιμες και λαχταριστές ιδέες κατά την διάρκεια της νηστείας.
Πηγή εικόνας από το gourmed.gr
Υλικά
1kg αγγινάρες
2 πράσα
4 καρότα
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κλωναράκια άνηθο
50 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμό λεμονιού
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. καφέ λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους,τα πράσα σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να κάψει.Ρίχνουμε τα λαχανικά για να τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν εκτός από τον άνηθο.Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,τον χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε για 45' λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου