Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί πως γίνεται τα μαγαζιά που πουλάνε ψημένα-έτοιμα κοτόπουλα να κάνουν την πέτσα τόσο τραγανή και πεντανόστιμη και συνάμα το κρέας στο εσωτερικό να παραμένει ζουμερό.Εμείς είμαστε εδώ σήμερα για να σας λύσουμε την απορία με την συνταγή που σας παρουσιάζουμε!!!
Υλικά (για 5 άτομα)
1 κοτόπουλο (μεγαλύτερο από 1,5 kg)
2 kg πατάτες baby με την φλούδα τους
Υλικά για την μαρινάδα
100 ml ηλιέλαιο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. ινδικό μπαχαρικό μασάλα
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Με το μείγμα αλείφουμε το κοτόπουλό μας μέσα έξω.Πλένουμε και κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε στο ταψί.Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τις ανακατέουμε μέχρι να το ελαιόλαδο να τις αγκαλιάσει.Τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες το κοτόπουλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου.Αν το κοτόπουλό μας είναι αρκετά πάνω από 1,5 kg πλησιάζει τα 2 kg τότε ίσως χρειαστεί να αφήσουμε να ψηθεί λίγο παραπάνω.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου